4e Festival Zeist Vertelt op 18 maart a.s.

4e Festival Zeist Vertelt op 18 maart a.s.

Op zondagmiddag 18 maart vindt het 4e ‘Festival Zeist Vertelt’ plaats. Dit in het kader van de WereldVertelDag. Een dag waarop alle vertellers van de wereld alle bewoners van de aarde willen laten genieten van de mooiste verhalen van het heelal en omstreken. Op een zestal locaties in en rond het centrum van Zeist kan dan ook genoten worden van mooie en boeiende verhalen door Zeister vertellers. De organisatie is in handen van de Werkgroep Zeist vertelt (CultuurZeist), in samenwerking met Idea Bibliotheek Zeist en Stichting Literaire Activiteiten Zeist.

Programma

Twee vertelrondes: 14:00 en 15:15 uur

Afsluiting: 16:30 uur.

We sluiten het Festival Zeist Vertelt om 16.30 uur feestelijk af met een mooi verhaal in het Torenlaan Theater.

Daarna is er voor bezoekers, vertellers en musici (tot 18:00 uur) de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en met elkaar na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Locaties

1. Constantijn Huygenstheater (Toverlantaarntheater), Wilhelminalaan 22 – Piet de Jong en Maria, van der Burgt (verteller, resp.viool) en Margreet Wagenaar (toverlantaarnvoorstelling

2. Slotzolder Theater, Slot Zeist – met Robin Slot, de meesterverteller en Frans Brussel

3. Wijnkelder De Witte Os, Lageweg 2a (naast kruispunt Karpervijver) – Truus Tibben, Jetta Genuchten en Geerten van Gelder

4. Idea Bibliotheek, Belcour 14:00 – 16:00 uur (doorlopend programma) – Esther Kornalijnslijper en Friends, Imke Abbas (Kindervertellingen).

5. De Boswerf, Prins Bernhardlaan 3, (bezoekerscentrum, achter het Hertenkamp) – Saskia Bangma, Henk Gilhuis en Ronald van Gemeren. (Kindervertellingen)

6. Torenlaan Theater, Torenlaan 38, van 16.30 – 18:00 uur – Afsluitend verhaal door Ronald van Gemeren. Daarna informele ontmoeting met alle vertellers.

Locaties 4 en 5 zijn geschikt voor kinderen van 6-10 jaar. De overige locaties voor kinderen vanaf 10+ en volwassenen.

Op 6 lokaties in Zeist werden tijdens wereld verteldag verhalen vertelt