Barok op Zaterdag. Muziekschool De Bilt- Zeist lustrumeditie!

Barok op Zaterdag

Expertisedag Oude Muziek – lustrumeditie

Voor de vijfde keer organiseert Muziekschool De Bilt-Zeist op zaterdag 10 maart het klassieke muziekevenement ‘Barok op Zaterdag’. De dag staat in het teken van de Oude Muziek en is bedoeld voor ensembles bestaande uit gevorderde amateurs en semi-professionals. Daarnaast zijn ook toehoorders welkom!

De ensembles volgen allerlei workshops waarin wordt lesgegeven door professionele expert. Onder hen de bekende zangeres Lucia Meeuwsen en trompettist Will Wroth. Daarnaast zijn inspirerende lezingen door o.a. Xavier Vandamme (directeur Festival Oude Muziek).

Alle docenten zijn experts op gebied van Oude Muziek en hebben op dit vakgebied hun strepen meer dan verdiend.

Thema

Het thema is dit jaar Door de bril van Bach: Lutheraan, retoricus en musicus. Hoe keek de religieuze Bach naar de mens, op welke manier hoopte hij ons te ontroeren, te bewegen? Wat zag hij in de muzikale noten van zijn tijd? Wat en wie beïnvloedde hem? Kunnen wij zijn bril opzetten en hem tussen de notenbalken terugvinden?

Artistiek leider van Barok Op Zaterdag, Marjolijn van Roon, zal aan het begin van de dag een inspiratie-lezing geven over dit thema.

 Deelnemen als toehoorder

Toehoorders zijn meer dan welkom bij Barok Op Zaterdag. Voor slechts €10,- kan de gehele dag meegeluisterd worden bij de workshops, lezingen en het eindconcert. Een unieke kans voor liefhebbers van Oude Muziek.

 

Kaartjes en informatie: www.kunstenhuis.nl/barok

Zaterdag 10 maart 2018

09:30 – 18:00 uur

Kunstenhuis Muziekschool De Bilt-Zeist, lokatie De Klinker, Markt 3, Zeist

Georganiseerd door KunstenHuis Muziekschool De Bilt-Zeist i.s.m. het ArtEZ-Conservatorium.