Matthäus Passion in Zeist door Ars Musica Concertkoor en Orkest

Matthäus Passion in Zeist door Ars Musica Concertkoor en Orkest

Maandag 15 april Grote Kerkzaal Evangelische Broedergemeente Zeist

Bach vertelde met zijn Matthaüs Passion op muzikale meesterlijke wijze het lijdensevangelie van Christus. Op maandag 15 april om 19.00 uur voeren het Ars Musica Concertkoor en Orkest en verschillende topsolisten onder leiding van Patrick van der Linden dit meesterwerk uit in de sfeervolle, intieme Grote Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente in Zeist.

Voor de tweede keer wordt deze prachtige muziek in de Grote Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente in Zeist uitgevoerd. Het Ars Musica Concertkoor en Orkest en topsolisten, waaronder Jan van Elsacker (evangelist), Daniël Hermán Mostert (Christus) en Margreet Rietveld (sopraan), staan op het podium. Ralph Rousseau bespeelt de gamba. Onder leiding van dirigent Patrick van der Linden laten zij op meeslepende en integere wijze het publiek het eeuwenoude, aangrijpende verhaal opnieuw beleven. Hoogte- en dieptepunten in het verhaal, verraad, spot, verdriet, vertwijfeling en liefde worden meeslepend vertolkt door koor en orkest.

Eeuwen geleden werd het muziekstuk voor het eerst op Goede Vrijdag uitgevoerd en nog steeds trekt het jaarlijks volle zalen. Voor heel wat mensen is de ‘Grote Passie’ de grootste muzikaleschepping aller tijden. Voor velen raakt zij een extra snaar, omdat de teksten regelrecht uit de Bijbel komen.

Kaarten zijn te koop op www.klassiekemuziek.nl/ebg-zeist en kosten 39 euro.

Uitvoerenden:

Ars Musica Concertkoor
Ars Musica Orkest
Jan van Elsacker, evangelist Daniël Hermán Mostert, Christus Margreet Rietveld, sopraan Robert Kruizenga, alt

Falco van Loon, tenor Florian Just, bas
Ralph Rousseau, gamba

Patrick van der Linden, dirigent