Steeds meer jonge ondernemers in de Ouderenzorgsector

Steeds meer jonge ondernemers in de Ouderenzorgsector

Laatst vertelde iemand mij dat Zeist tegenwoordig “Care Valey” genoemd wordt. Dit schijnt te komen omdat er veel ouderen in en rondom de gemeente wonen en dat aantal zal de komende decennia nog flink gaan stijgen. Het toenemende aanbod aan (woon) initiatieven met zorg in de gemeente Zeist getuigt hiervan. Dit betekent automatisch een toename van concurrentie met als grootste voordeel dat ondernemers worden gedwongen creatief en vernieuwend te blijven.

Wat mij persoonlijk goed doet is om te zien is dat de ouderenzorgsector steeds meer jonge mensen aantrekt in allerlei verschillende functies en rollen. Jongeren zijn door hun frisse blik waardevol voor de toekomst van ouderen.

Vorige week hadden wij twee studenten van de European School of Physiotherapy (ESP) op bezoek die ons team van medewerkers een demonstratie kwamen geven van het “Ouderenpak”. Dit pak is ontwikkeld door een hoogleraar aan de HvA en laat je zien en vooral voelen hoe een oudere zich beweegt met verschillende aandoeningen en alle beperkingen van dien. Niet alleen heel leerzaam, maar ook leuk om met elkaar dit pak te proberen.

Een ander mooi initiatief van een jonge ondernemer in de zorg is Frank Rensen. Frank is een Rotterdamse singer/songwriter en trekt het land door met zijn gitaar en zingt allerlei liedjes van vroeger speciaal gericht op verzorgingshuizen. Met eigen ogen heb ik kunnen aanschouwen wat voor een geweldig effect Frank en zijn muziek – veelal uit de 50,s 60’s en 70’s – op onze bewoners heeft.

Zelf ben ik zeven jaar geleden op mijn 27e begonnen met ondernemen in de ouderenzorg als oprichter en directeur van Valuas Zorggroep (o.a. Villa Pavia). Ondernemen in deze specifieke sector vraagt om continue vernieuwing. Verderop in dit nummer kunt u hier meer over lezen.

Ondernemen in de ouderenzorg: een mooie uitdaging.

 

Erik van den Boom