Welzijn van ouderen en mantelzorgers staat bij Villa Pavia centraal

Welzijn van ouderen en mantelzorgers staat bij Villa Pavia centraal

Villa Pavia in Zeist biedt aan zorgbehoevende ouderen een comfortabele, veilige en gezellige woonomgeving, waarin zij van deskundige en vriendelijke medewerkers kwalitatief hoogwaardige zorg en aandacht ontvangen. Villa Pavia is echter meer dan een prachtige en veilige woonplek maar beschikt ook over een zorghotelfunctie waar ouderen optimaal kunnen herstellen en revalideren. “Daarbij bieden wij vele mogelijkheden om de mantelzorger te ontlasten” laat Directeur Zorg van Valuas Zorggroep Andrea Reidsma weten.

Andrea Reidsma: “Onze gasten kunnen terecht voor een korte of langere logeerperiode.

We zijn een ideale zorglocatie met een breed scala aan diensten die de verzorgende partner of familielid ondersteunen en ontlasten.” De Directeur Zorg merkt aan de toenemende vraag dat mantelzorgers in de huidige maatschappij een steeds zwaardere taak toebedeeld krijgen. “Zij hebben behoefte aan ondersteuning die hen ontlast en ontzorgt in de praktische en emotionele zin van de dagelijkse zorgtaak. Wij nemen veel uit handen van de mantelzorger. Dit varieert van dagverzorging tot regelmatig logeren. Ook ondersteunen en adviseren wij mantelzorgers in wet- en regelgeving en het vinden van de meest passende financiele ondersteuning of meest passende zorgindicatie. Op deze manier wordt de partner en andere mantezorgers optimaal ondersteunt en ontlast zodat deze zijn of haar taak langer en met meer tevredenheid kan volhouden.”

Ook intensieve zorgtrajecten kunnen begeleid worden. “Mensen die regelmatig moeten herstellen van bijvoorbeeld een behandeling voor een vorm van kanker, in aansluiting op de ziekenhuisopname ondersteunen wij en bieden wij een structurele logeerplek.” Dat hoeft echter niet beslist 24-uurs zorg te zijn. We kunnen ook alleen overdag een partner of mantelzorger ontlasten”, legt Andrea Reidsma de mogelijkheden binnen Villa Pavia uit.

Kennismaken met Villa Pavia  

Naast het tijdelijk verblijven kan er natuurlijk ook op comfortabele wijze gewoond worden in Villa Pavia. Het kan voor aspirant-bewoners echter een hele stap zijn om hun vertrouwde woonomgeving te verlaten. Een eigen huis waar soms decennia lang in is gewoond verlaat je niet zomaar. “We nodigen belangstellenden dan ook altijd uit om bij ons te komen kijken. Je kunt het nog zo mooi telefonisch vertellen of in een brochure of website laten zien, maar de sfeer kun je alleen zelf proeven en ondergaan”, weet Andrea Reidsma uit ervaring. “Bij een persoonlijke ontmoeting komen we het beste achter de woon- en zorgbehoefte van een potentiële bewoner. We willen goed te weten komen wie degene is als mens en persoon. We richten wonen en zorg om de persoon heen, waarbij we er altijd vanuit gaan dat de persoon zoveel mogelijk de regie in eigen hand kan houden. Wooncomfort staat hierbij voorop met zorg in allerlei vormen en manieren, van laag tot intensief.” Bij alle beslissingen die genomen worden staat het contact met de familie voorop. “Die weten precies wat belangrijk is voor hun ouder of familielid. Ze kennen de persoon als geen ander. Een broer of zus, zoon of dochter kunnen weer echt naaste zijn en ‘gewoon’ familielid. Alle zorgtaken die ze vaak als mantelzorger op zich genomen hebben worden in Villa Pavia door professionele krachten voortgezet.” De familie blijft betrokken en is onderdeel van Villa Pavia. Zo is het heel vanzelfsprekend dat familieleden regelmatig aanweig zijn en bojvoorbeeld mee eten of blijven logeren.

DCIM100MEDIADJI_0012.JPG